17-07-14

9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren?

Ongeveer 9 maanden geleden werd ons dochtertje geboren, wat een vreemd moment, die 9 maanden zwanger zijn gingen zoooo traag en die 9 eerste levensmaanden van ons dochter vééééél sneller!

Heel vreemd, maar liefde, ook voor je kind, groeit. Ik zie haar duidelijk liever dan bij de geboorte, of dat schandalig is, geen idee... Maar het is wel zo. Ze heeft nu volop een eigen karaktje, is niet meer zo hulpeloos en kan al zodanig veel (kruipen, rechttrekken, stappen langs de sofa, zelf eten (banaan, beschuit), brabbelen maar ook mama, dada enz zeggen).

Nu wil mijn man zo snel mogelijk nog een kindje, zodat het allemaal elkaar wat opvolgt en we geen 'oude' ouders zijn. Sinds dat onze dochter 5 maanden is, ben ik er ook wel klaar voor, voor dat 2de (en mogelijks 3de) kindje. Maar ik ben niet klaar voor de MMM. Echt niet.

Wel is de anticonceptie de deur uit, mijn cyclus is met een week verlengd (of toch vorige cyclus (32 dagen), ik zit nu aan ronde 2 - ja, ik tel rondes, hoe idioot ook in mijn geval) en ik merk dat ik toch altijd nog wel wat hoop heb, vooral eens ik de 30 dagen nader (wat vandaag het geval is).

Praktisch: ik heb nog 7 cryo's, dus de eerste medische poging is fysiek een makkie. Daarom dacht mijn man dat ik er wel snel ging voor gaan. Maar ik weet, eens ik me daarvoor 'smijt', wil ik doorgaan.. Hoe ver? Geen idee. Nog 3 pogingen die terugbetaald zijn meer over, maar dat is ook iets dat mij niet echt zou tegenhouden om verder te doen, ach geen idee dus. 

Zolang ik het uitstel leef ik ook nog in de illusie van de hoop, van de mogelijkheid, dat er nog wel een kindje (of meer) kan komen. Eens ik start en ik 2 pogingen verloren zie gaan, ga ik het zo zwaar krijgen.

Ach ja, we zijn er wel uit, nu ja, IK ben er wel uit (mijn man moet dus op mij wachten): Ik wil niet een nieuwe zwangerschap in met obesitas (BMI>30), dus om dat niet te hebben (verhoogde kans op miskraam), moet ik 11kg kwijt, waarvan ik er al 4 kwijt ben. Volhouden dus. Ik hoop de overige 7 kwijt te geraken binnen de 3 maanden.

Maar, ik ontzie me het MMM parcour enorm en hoop dus op een wonder tussendoor. Niet veel, maar ergens diep verstopt wel.Schamen