15-01-13

Tijd voor iets nieuws..

.. of toch min of meer.

Mijn afspraak moeten afbellen voor mijn bloedafname (zwangerschapstest), aangezien ik die niet meer nodig heb. Wordt er aan de telefoon gezegd dat ik om mijn nieuw schema moet komen, al redelijk gefrustreerd dat ik was van het niet slagen van het ontdooiproces voor mijn 3 cryo's, reageer ik kort, maar niet onvriendelijk "Ik wil niet cru doen, maar dat is echt wel ver hoor voor mij, om enkel maar om dat papiertje te komen, kan het niet doorgemailed worden of gegeven worden bij de eerste bloedafname?". Amai, wat een antwoord kreeg ik daar terug, duidelijk was die dame zelf gefrustreerd, ik kreeg een boel verwijten (niet in de zin van 'woorden', maar als ongemakken) naar het hoofd, dat er toch steeds mensen teveel vragen hebben, te lang blijven plakken, waardoor er andere mensen beginnen klagen dat ze te lang moeten wachten.

Goed en wel, afspraak gekregen voor vandaag om dus enkel maar dat schema te gaan oppikken, maar ik ging wel een visite aangerekend krijgen en aangezien het 's avonds was, ging die dus meer kosten dan een normale visite overdag. Ah dat verschil in prijs is het minste, maar ik vind het verschrikkelijk dat er zo'n misbruik gemaakt wordt van wij, de patiënten (die op zich toch al redelijk afzien), om toch maar meer winst te maken.

Gelukkig ken ik iemand die in Gent, in het ziekenhuis gaat en daar doen ze blijkbaar zo moeilijk niet! Ik zou gewoon mijn schema kunnen meenemen de eerste maal ik ga voor mijn bloedafname. De afstand is dezelfde, maar de uren zijn stukken beter! Niet meer opstaan om 5 uur 's morgens voor een afspraak om 6h30, daar starten ze pas NA de afspraken in Aalter, veel beter dus.. Bovendien kost het daar stukken minder, omdat dokters zich moeten houden aan de ziekenhuisregels.

Morgen bel ik dus even naar Gent voor meer informatie voor de overschakeling, als Dr Decleer er iets van vraagt, ga ik gewoon zeggen dat het me beter uitkomt qua uren en ik vind dat ik wel erg onbeleefd behandeld geweest ben in Aalter.

Ergens is dit iets goed, voel ik, ik heb precies weer een 'nieuwe' start en met wel met dezelfde 'gekende' dokter die overal wordt aangeprezen..

Zaterdag afspraak met een lotgenootje, hopelijk begrijpt ze mijn reactie, want het is zo'n schat van een meid, dat ze misschien wel eens zou vinden dat ik een probleem maak van niets. Maar zo voelt het voor mij niet aan, toen ik gisteren die onbeleefde, bijna roepende, reactie kreeg van een verpleegster uit Aalter, heb ik na de telefoon gewoon beginnen huilen uit onmacht.

Tijd voor iets nieuws dus! Morgen bel ik en dan kan ik nog beslissen om een cyclus over te slaan of niet :)

Commentaren

Hoi oktobervis, ik volg je zo'n beetje op zappy en hier en ik vind het heel erg voor je. Ik snap ze ook niet zo goed in Aalter. Ikzelf was eerst in behandeling bij de gyn, tot die me zelf doorverwees, ik was een te moeilijk geval ... Ik ben naar Antwerpen gegaan, ook een hele afstand voor ons, maar ik ging voor de tussentijdse echo's en bn naar mijn gyn, die contact opnam met de fertgyn en mij dan vertelde hoe het verder moest. ik hoop dat ze je het ook een beetje makkelijker zullen maken, het is inderdaad al zwaar genoeg om niet zwanger te worden en heel dat circus erbij te nemen, en dan ook nog zoiets! Veel succes nog!! En ik blijf wel eens binnenspringen!

Gepost door: Kelly | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

Hey Kelly,
dus je bent eerst naar Aalter geweest? En daarna doorverwezen door Dr Decleer naar Antwerpen? Welk ziekenhuis/gynaecoloog als ik vragen mag?
Ik start vanaf morgen terug, maar dan wel in het ziekenhuis en daar hoef ik dus helemaal mijn schema niet op voorhand te gaan halen, morgen bloedafname en schema in 1 maal en bovendien veel betere uren voor me (al denk ik wel dat ik langere wachttijden zal hebben daar).
Hoe ver sta jij al?
Veel succes alvast en bedankt voor het hart onder de riem, leuk te horen dat het niet alleen mezelf is die vindt dat dit er wat over is..
Liefs!

Gepost door: Oktobervis | 20-01-13

Reageren op dit commentaar

Hoi Oktobervis, sorry, ik heb me verkeerd uitgedrukt...
ik ben niet in behandeling geweest in Aalter; ik vind het gewoon een hele rare werkwijze, inderdaad geldklopperij, alsof het allemaal al niet erg genoeg is.
Ik ging bij mijn gyn (Sint-Truiden), maar door meerdere miskramen, geen vooruitgang met clomid... ben ik doorverwezen naar Dr Clasen in UZA Edegem. Daar ben ik begonnen met menopur.
Na de 2e ronde daarmee was het prijs! Onze dochter is ondertussen bijna 2, onze zoon is er 6 en is ook gekomen na behandelingen. Eigenlijk zijn we 2 keer zwanger geworden toen er sprake was van IVF (ik heb PCO), maar was het dus net niet nodig.

Persoonlijk zou ik me die langere wachttijden niet aantrekken, als dat betekent dat je vriendelijker geholpen wordt en op betere uren kan gaan. Ze zeggen ook wel eens dat je niet al je kansen mag gebruiken bij dezelfde gyn/hetzelfde ziekenhuis... wie weet!

Gepost door: Kelly | 20-01-13

De commentaren zijn gesloten.