05-11-12

Dag 13 C2 & kosten IVF - begin november 2012

De 10 minutes breakdown heeft langer geduurd dan eerst verwacht. 's Avonds heb ik mezelf in slaap gehuild (met een man naast me die niet wist wat hij moest doen en ik kon het hem niet zeggen, want ik wist met mezelf geen blijf, "dit ben ik niet" dacht ik bij mezelf). 's Morgens terug richting Aalter, bang dat er iets slechts ging gemeld worden, gelukkig was dit het geval niet, behalve dan dat alles traag gaat (wat genoeg was om nog eens een huilbui in de armen van mijn man te doen opwekken).

Maar goed, daarna ging alles beter, het voelt gewoon zo vreemd om jezelf niet meer in de hand te hebben. Dat huilen, dat ben ik niet, vanwaar blijft dat toch komen? Die hormonen maken je gewoon helemaal gek!

Dag 11, follikelmeting, alles ging goed, maar traag, dag erna terug gaan. Gemeld dat de Utrogestan mij niet goed bevallen is vorige poging, dat alles zowat 'toe' zat en pijn deed. Ik moest geen 'hoofdpijn' faken tegenover mijn man, als je begrijpt wat ik wil zeggen, het was gewoon niet meer mogelijk. (Niet dat ik anders hoofdpijn fake, maar kom, wou mijn uitleg nu ook niet doen met een tekeningetje erbij.) Maar er is geen vervanginsmiddel, beter opvolgen deze keer.

Dag 12, follikelmeting, idem dito, te traag. Deze keer was mijn man mee, want ze hebben bij iedere poging een staaltje van zijn bloed nodig en aangezien het weekend was, kon hij gemakkelijk mee (anders moest hij naar een huisarts en moest ik dat staaltje meenemen).

Dag 13, bloedafname, checken of de Pregnyl die ik gisteren gespoten heb zijn werk doet. Nogmaals gemeld dat die Utrogestan me niet goed bevallen is, waarbij deze keer een andere reactie kan 'we kunnen Pregnyl bijgeven, dat zou net zo goed Progestoron moeten aanmaken'. Hmm, ik kan het niet goed verdragen, 2 x dezelfde vraag stellen en 2 x een ander antwoord krijgen. Dat doet me twijfelen of ik op de juiste plek zit. Maar goed, met mijn verleden, zou je al snel twijfelen, dus de kat uit de boom kijken nu.

Morgen de fameuze punctie, ben er toch bang voor, de vorige keer heb ik als enorm pijnlijk aanvaren. Vrijdag dan terugplaatsing, hopelijk 's morgens en nergens last van, want zit 's avonds met wat vrienden die langskomen..

Oh ja, voor de geïnteresseerden in het financiële plaatje, ik heb wat facturen binnen gekregen van (terugbetaalde) poging 1, ik kom voor poging 1 uit op een €300 + €25 voor het controleren van het zaadstaal (dat is dus maar eenmalig), poging 2 zal me sowieso meer kosten, aangezien ik meer follikelmetingen gehad heb. Dus, het meeste wordt wel degelijk terugbetaald, maar naast de dieselkosten (voor mij is het elke keer 150 km per afspraak, dus dat telt al), moet je toch zeker een €400 voorzien aan doktersbriefjes, ziekenhuiskosten, medicatie (Utrogestan bv) en labokosten. (Een puur financieel blogje is trouwens in de maak.)

Het is het uiteraard allemaal waard als ik binnen 8 maanden een tweeling (of éénling) in mijn armen liggen heb, maar dat weet je dus niet op voorhand en het financiële is eigenlijk nog wel het minst zware, de emotionele kant speelt me veel meer parten dan ik dacht dat het zou doen..

Commentaren

Hey oktobervis,
Vandaag punctie blijkbaar...hopelijk gaat het net zo vlotjes als het bij mij tot nu toe gegaan is. Kan heel erg verschillen blijkbaar van keer tot keer, dus ik hoop dat dat bij jou het geval is, dat je vorige keer gewoon pech had. Ik duim! En dan hopelijk snel van de hormonenbijwerkingen af, want blijkbaar heb je wel veel last. Al eens gevraagd naar crinone 8% als alternatief voor utrogestan? Ben dat ooit eens tegengekomen op een forum en wist toevallig nog waar ik het gelezen had! Is blijkbaar wel duurder, maar als het mogelijk minder nadelen heeft is het misschien het overwegen waard.
Zo, en nu ga ik proberen verder niet bezig te zijn met IVF-gedachten. Ik denk er zo weinig mogelijk aan (en ga dus waarschijnlijk mijne suprefact nog eens vergeten of zo) en hoop dat deze keer lang vol te houden. Maar ik kom hier af en toe nog wel eens kijken hoor!

Gepost door: Kampia | 06-11-12

Reageren op dit commentaar

Hey lieverd!
Ja, jij kan je precies wat beter 'afzetten' van het hele gedoe. Ik merk dat ik er het heel erg moeilijk mee heb deze keer, heb ook meer hormonen gekregen en kan daar aan liggen..
Punctie is goed verlopen, geen hopen bloedverlies als de vorige keer, alleen enorm vermoeid, gisteren om 19h in mijn bed, vanmorgen er uit om 7h, het klokje rond dus..
Geen Utrogestan, wel nog 2x Pregnyl 5000, dat zou de vervanging moeten zijn. Crinone, nog niet van gehoord, ga dat wel eens op tafel gooien dan!
Vrijdag terugplaatsing en dan op 20/11 het resultaat denk ik. Zullen 2 massas lange weken worden..

Gepost door: Oktobervis | 07-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.