29-10-12

10 minutes of mental breakdown - dag 6 - eind oktober 2012

Dag 6.

5 dagen 225 Gonal F, valt allemaal goed mee, zo'n prikpen is erg handig en meestal voel je er helemaal niets van. Maar dan komt dag 6, de dag van 2 spuitjes; opnieuw 225 Gonal F, maar daarnaast ook Cetrotide (om de eitjes af te remmen van het 'springen').

Cetrotide is geen prikpen en is allesbehalve handig. Je moet eerst een grote naald op het handvat plaatsen om de vloeistof die reeds klaar zit (gelukkig, bij Pregnyl moet je zelfs dat apart optrekken), in de flacon te spuiten en zo de vloeistof met het product te mengen. Grote naald gaat er af, kleine naald er op en dan de inhoud van de flacon terug optrekken en zo min mogelijk (handige mensen lees: "zonder") lucht in je naald te trekken. En dan moet je nog die ietwat dikkere naald in je buik krijgen. Dat laatste was een ramp vandaag, 3 plaatsen moeten proberen, alsof ik olifantenvel had vandaag. Dan maar die naald zo schuin mogelijk erin gezet en blijven duwen en dan die vloeistof erin spuiten. 

Vreemd, ik had dit de vorige cyclus al gedaan. Ben ik nu onhandiger? Ik voel me minder gestressed (behalve nu, maar dat schrijf ik er na een huilbui wel van af). Feit is, dit keer ging het helemaal niet zo snel als 2 'kleine' maanden geleden. EDIT: De vorige keer was op dag 6 Orgalutran en geen Cetrotide. Dag 7 had ik wel Cetrotide en nu ik terug lees, had ik het daar toen ook moeilijk mee!!

Dan heb je nog eens die hatelijke rode uitslag en jeuken dat dat doet! Niet normaal. Als het kriebelt moet je sporten, tja, voor 1 keer is mijn 'zin' ver te zoeken, als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar goed, morgenochtend echo, ik voel geen 'uitstulping' zoals de vorige keer op dag 6, dus ik ben ook bang dat ik niet zoveel eitjes aanmaak als de vorige keer. Laat het aub een zeer slecht gevoel zijn en dat er opnieuw een 13-tal goeie zullen zitten tegen de punctie!

En als het enigszins kan, niet teveel van die spuitjes met dikke naalden aub.. Ik ben al onhandig genoeg haha!

26-10-12

Tweede IVF cyclus - dag 3 - eind oktober 2012

En poging 2 is uit zijn startblokken, een nieuw schema, een nieuw begin en weer een sprankeltje hoop (ik lieg, ik heb massas hoop, zoveel dat ik ze kan stapelen als een muur om me heen om de 20% kans die er deze keer opnieuw 'maar' is, niet te kunnen zien).

Nieuw schema, dus nieuwe medicijnen. Geen Puregon deze keer, maar wel Gonal F (prikpen), 6 dagen 225 en op dag 6 ook een spuitje Cetrotide (mij wel nog gekend). De prikpen kende ik, maar het was toch even stressen op dag 1, dag 2 en 3 'vloog' ze er quasi in. Alleen ben ik geen krak in het 'ontluchten', erger nog, ik vergeet het soms, hopelijk kan het niet teveel kwaad. Als ik ze dan wel ontlucht, verlies ik naar mijn mening teveel 'medicijn', omdat je niet precies kan werken met zo'n spuitje..

Nu, al bij al een goed begin, een beetje te goed, want ik heb geen zo'n problemen om mijn prikpenspuitjes te zetten, waardoor ik ook niet op voorhand nerveus ben en het daardoor zelfs zou vergeten. Gelukkig is mijn man er nog 'vergeet je spuitje niet'. Waw, hoe kan ik dat vergeten?? Ik ben de ganse dag wel bezig met het verlangen naar een kindje, maar dan vergeet ik mijn spuitje te zetten.. Of zijn het al neveneffecten van de Gonal F? Zou al heel snel zijn en eigenlijk voel ik nog niets. De vorige keer begon ik me toch al een beetje emotioneler te voelen, maar ben ervan overtuigd dat ik nog mezelf ben en niet 'de hormonen en ik'.

Nog 3 dagen en dan mijn eerste echo, laten we hopen dat het net als de vorige keer zeer goed mag aanpakken allemaal, maar deze keer betere eitjes van kwaliteit en daardoor betere embryootjes en daardoor een 4-tal goede (1 of 2 om terug te plaatsen en de rest om in te vriezen), maar ik vrees dat ik al ga blij mogen zijn met 2 goeie..

Meer info binnen enkele dagen dus!

Man, ik hoop zo belachelijk veel dat het deze keer mag lukken... Ga ik zo hard met mijn voetjes terug op de grond belanden als het weer niet lukt. Maar daar mogen we nog niet aan denken!

21-10-12

Happy, nervous and not counting ;-) - eind oktober 2012

HAPPY, gisteren mijn laatste 'pil' moeten nemen, dus ja, aan het wachten tot mijn maandstonder er door komen en ik hoop op dinsdag, zou me supergoed uitkomen voor mijn bloedafname op dag 7 dan haha. Ik kijk er naar uit, heb weer wat hoop op een wondertje en laten we allemaal even duimen dat het deze keer prijs mag zijn!

NERVOUS, jaja, hoe ik ook uitkijk naar een nieuwe start, hoe nerveus ik ook kom van die spuitjes die ik mezelf weer moet toedienen. En nee, het helpt niet, te weten dat ik dat al eens gedaan heb, want zo vlot verliep dat niet altijd..

NOT COUNTING, verdorie, had mezelf voorgenomen de kosten bij te houden van de IVF pogingen, niet zozeer voor mezelf, maar voor de blog en dus voor de mensen die er nog moeten aan starten. Nu, ik heb uiteraard wel de factuurtjes van het labo (alles samen ongeveer €60), maar dat is slechts een fractie van hetgeen er van kosten waren. Wel vreemd, ik heb nog niets van facturen van de punctie of terugplaatsing gehad.. Sowieso lopen de kosten van 'visites' wel op, enkele van rond de €22 (bloedafnames zonder de dokter te zien) tot €66 (echo), gelukkig komt de ziekenbond hier wel voor tussen. Maar bij deze beloof ik de kosten van volgende IVF poging wat meer in de gaten te houden. ;-)