29-10-12

10 minutes of mental breakdown - dag 6 - eind oktober 2012

Dag 6.

5 dagen 225 Gonal F, valt allemaal goed mee, zo'n prikpen is erg handig en meestal voel je er helemaal niets van. Maar dan komt dag 6, de dag van 2 spuitjes; opnieuw 225 Gonal F, maar daarnaast ook Cetrotide (om de eitjes af te remmen van het 'springen').

Cetrotide is geen prikpen en is allesbehalve handig. Je moet eerst een grote naald op het handvat plaatsen om de vloeistof die reeds klaar zit (gelukkig, bij Pregnyl moet je zelfs dat apart optrekken), in de flacon te spuiten en zo de vloeistof met het product te mengen. Grote naald gaat er af, kleine naald er op en dan de inhoud van de flacon terug optrekken en zo min mogelijk (handige mensen lees: "zonder") lucht in je naald te trekken. En dan moet je nog die ietwat dikkere naald in je buik krijgen. Dat laatste was een ramp vandaag, 3 plaatsen moeten proberen, alsof ik olifantenvel had vandaag. Dan maar die naald zo schuin mogelijk erin gezet en blijven duwen en dan die vloeistof erin spuiten. 

Vreemd, ik had dit de vorige cyclus al gedaan. Ben ik nu onhandiger? Ik voel me minder gestressed (behalve nu, maar dat schrijf ik er na een huilbui wel van af). Feit is, dit keer ging het helemaal niet zo snel als 2 'kleine' maanden geleden. EDIT: De vorige keer was op dag 6 Orgalutran en geen Cetrotide. Dag 7 had ik wel Cetrotide en nu ik terug lees, had ik het daar toen ook moeilijk mee!!

Dan heb je nog eens die hatelijke rode uitslag en jeuken dat dat doet! Niet normaal. Als het kriebelt moet je sporten, tja, voor 1 keer is mijn 'zin' ver te zoeken, als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar goed, morgenochtend echo, ik voel geen 'uitstulping' zoals de vorige keer op dag 6, dus ik ben ook bang dat ik niet zoveel eitjes aanmaak als de vorige keer. Laat het aub een zeer slecht gevoel zijn en dat er opnieuw een 13-tal goeie zullen zitten tegen de punctie!

En als het enigszins kan, niet teveel van die spuitjes met dikke naalden aub.. Ik ben al onhandig genoeg haha!

De commentaren zijn gesloten.