21-09-12

Dag 16 tem 25 (na TP en zwangerschapstest) - sept 2012

Het 2de deel van mijn 1ste IVF cyclus is gestart na de terugplaatsing (TP)...

Dag 16: Hallo wat een dag was me dat, ik dacht omdat de TP zo vlot gegaan was, ik geen pijn zou hebben. Werd me dat even een ommeslag, zo ziek zijn, 's nachts moeten opstaan omdat ik braakneigingen had. Geen idee van wat het kwam..

Dag 17: op controle (6 dagen na punctie), bloedwaarden zijn ok, ik moet niets bijnemen naast de Utrogestan (opsteekbolletjes met progestron).

Dag 18 - 24: heel vreemd gevoel, door het telkens opsteken van die Utrogestan, voel je zelf ook of er iets verandert en dat is wel degelijk zo. Alsof ik minder plaats heb, binnenin. Dit voel ik helaas ook tijdens seks, waardoor ik er minder van geniet. Bovendien is mijn libido verminderd tot haast nihil (wat bij mij echt wel héél vreemd is). Mijn man is een schat, laat me gewoon gerust, is trouwens bang dat hij iets verkeerd zou doen.

Dag 25: alhoewel mijn gevoel zegt dat het niets zal zijn, doe ik toch maar een zwangerschapstestje, wat maar een eenzaam streepje vertoond. En dan toch komen de tranen er hoor. Terug mijn bed in, van mijn melk, maar je moet er toch weer uit hé..

Het is allemaal kort omschreven, maar die 2 weken duren wel immens lang. Je maakt je nerveus, je hebt geen geduld, zoekt achter alles iets en houdt toch ergens rekening met 'als het nu prijs is, dan is het een bevalling voor begin juni'. Begin juni, klinkt zo prachtig.

Het ergste is, ik hoor net van een lotgenootje dat je een cyclus moet overslaan, om je lichaam wat tijd te gunnen, maar als ik een cyclus moet overslaan, kan ik de volgende cyclus het risico niet nemen, omdat ik het één en het ander gepland staan heb en het zou dan net moeten lukken dat mijn punctie op die ene dag, dat ik totaal niet vrij ben, zou vallen.

Het kan dus goed zijn, dat ik pas in november terug met een tweede IVF poging start. Maar eerst nog de bloedafname afwachten. Ik heb mijn maandstonden nog niet, dus als mijn HCG enorm laag staat, dan kan het zijn dat die zwangerschapstest negatief was, maar ik eigenlijk zwanger ben. (Dit is in theorie, ik weet ook wel, ik ben niet zwanger, maar toch zal ik nog de Utrogestan opsteken vandaag, stel je voor, dat ik het toch maar ben.)

De commentaren zijn gesloten.