09-07-12

Tweede opinie bij Dr Decleer - mei 2012

Ik had geen goed gevoel bij Dr Page, hij ging bij de HSG zijn en was er niet, hij had niet doorgegeven dat ik een eerdere operatie had, waardoor mijn eileider kon weggehaald zijn, hij luisterde niet naar me en lachte op het einde mijn zorgen zelfs weg.

Ik was in mijn 15de cyclus en was ondertussen al meer dan een jaar gestopt met de pil. Er scheelde iets, ik was er van overtuigd, het kon niet anders. We waren beide nog geen dertig, rookten niet (meer), aten al bij al redelijk gezond en hadden geen gezondheidsproblemen.

Ik belde naar AZ Jan Palfijn te Gent, ik wou een afspraak met Dr Decleer (iemand die gespecialiseerd is, enkel maar zich nog bezig houdt met fertiliteitsproblemen en zeer gekend, in de positieve zin). Enkele weken later mocht ik al gaan.

Toen het eindelijk mijn beurt was en mijn verhaal in het kort deed, antwoorde hij kort 'maar jullie kunnen bijna niet zwanger worden, de zaadresultaten zijn véél te slecht daarvoor'. BAF, een klap in mijn gezicht. In Ieper vertelden ze me dat het niet onoverkomelijk was en het al bij al een gemiddelde zaadkwaliteit was. Niet dus. 4% goed (vorm) was net goed genoeg om IVF te doen, maar natuurlijk zwanger worden, daarvoor moest het minstens 14% goed (vorm) zijn.

Mijn man moest naar Pr Comhaire, want soms kan daar nog iets aan gedaan worden (wat ze in Ieper niet gezegd hadden) en ik zou best een laparoscopie (kijkoperatie via de navel en ander plekken via de buik) ondergaan, om te zien of er geen problemen waren bij mij.

Beide afspraken werden meteen gemaakt en best ook.

De commentaren zijn gesloten.