09-07-12

Samenlevingstest en resultaten sperma - februari 2012

2 dagen na mijn HSG moest ik een samenlevingstest ondergaan.

Een samenlevingstest is een staaltje nemen van het slijm aan de baarmoedermond, dit de dag na 'geslachtsgemeenschap' (seks zoals wij zouden zeggen), om te zien of de zaadcellen goed aarden in het vrouwelijk slijm (soms stoot die het af). Maar dat wil dus ook zeggen dat ik de dag na mijn HSG al seks moest hebben, maar ik had dus nog massas pijn.

De eerste maal dat ik met mijn man seks had, zonder dat ik het wou. Dat vergeet je nooit meer. Ook mijn man had er duidelijk moeite mee, want hij was doodsbang van mij pijn te doen. Het was dan ook alles behalve gezellig.

Dag nadien dus naar Dr Page in Ieper terug, om 11h (heb ik zelfs maar om 12h30 mogen binnengaan), nam het staaltje en bleek dat zelfs schitterend te zijn, heel veel beweging te zien!

Spermaresultaten waren minder, maar niet onoverkomelijk. Mijn man had een probleem met de vorm van zijn zaadcellen, die waren maar voor 4% in orde, maar omdat het aantal zaadcellen zo hoog was (56.000 ongeveer), compenseerde dat elkaar.

Volgend mijn gynaecoloog was er dus geen reden om niet zwanger te worden. Hij stelde voor om de eisprong beter te bepalen door pregnyl te nemen, dan wist je dat je binnen de 36 uur je eisprong had. Maar ik weigerde, ik zei dat ik onmogelijk mijn eisprong kon missen (daar waren we te 'actief' voor) en ik wil geen hormonen nemen als het niet nodig is.

Hij stelde voor om nog zeker 6 maanden te proberen...

De commentaren zijn gesloten.