09-07-12

Pilstop - maart 2011

We hadden het allemaal mooi doordacht, zoals zoveel koppels, we zouden stoppen met de pil eind maart en met wat geluk zijn we in 2012 papa en mama!

We hadden alles wat we wilden, we hadden ons huisje, waren ondertussen getrouwd, beiden aan het werk en tegen eind maart zou ik mijn vast contract hebben, ideaal!

Maar het liep anders, eind maart kreeg ik in plaats van mijn vast contract, mijn ontslag. Maar we besloten dat dit ons niet mocht tegenhouden om onze kinderwens om te zetten in realiteit. Zogezegd zo gedaan, eind maart nam ik mijn laatste pil.

Spannend, want ik had al gehoord over 'ontpillen' en zoveel meer, ik nam bijna 10 jaar de pil (Cilest voor de geïnteresseerden) en het was afwachten wat mijn cyclus zou doen. Maar dat bleek geen enkel probleem te zijn, ik kreeg mijn maandstonden telkens na een cyclus van 25-27 dagen. Kleine cyclussen, maar dat verhoogde de kans op zwangerschap, want ik had dus meer eisprongen op een jaar dan iemand met lange cyclussen. Dat laatste was wel waar, alleen werd ik maar niet zwanger!

Maar hoe kan dat? Ik ging naar mijn huisarts (augustus 2011), om toch al wat informatie op te vragen en daar hoorde ik dat ik eigenlijk al foliumzuur moest innemen (wat ik nog niet deed), dat dat niet hielp om zwanger te worden, maar dat je uw foliumzuurgehalte moet verhogen, nog voor het zwanger worden, om zo de kans op een kindje met open rugje te vermijden. Zogezegd zo gedaan, ik om foliumzuur. Bloed afgenomen en alles bleek normaal. 'Veel succes!'

Maar na 6 maanden en 7 cyclussen verder wou ik toch maar een 'standaard check-up' en die heb ik dan ook gekregen.

Vervolg: blogje september 2011.

De commentaren zijn gesloten.